Yritysvastuu

DAVA Foods -konserni kehittää aktiivisesti toimintaansa vastuullisuuden näkökulmasta. Vastuullisuustyömme pohjana on YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitetta. Tavoitteissa on kuvattu aikamme suurimpia yhteiskunnallisia ja ympäristöhaasteita. Siten ne ovat hyvin tärkeitä meille kaikille.
 
Paikallisesti Suomessa DAVA Foods Finland Oy on tehnyt tärkeitä vastuullisia linjauksia. Jo vuodesta 2017 kuluttajille suunnatut Kultamuna-kananmunat ovat olleet täysin häkittömiä. Kananmunat ovat myös erittäin hyvin jäljitettäviä elintarvikkeita. Lue lisää jäljitettävyydestä tästä.
 
Vastuullisen syömisen trendinä on tällä hetkellä vähentää lihansyöntiä. Kananmuna tarjoaa sen tilalle hyvän proteiinilähteen, koska sen hiilijalanjälki on alhainen, mutta proteiinin laatu erinomainen. Lue lisää tästä. 

 

Picture

Dava Foods kehittää vastuullisuutta monesta näkökulmasta

DAVA Foods Finlandin vastuullisuusasiat kootaan vuosittain julkaistavaan raporttiin. Kananmunien tuotantoon ja pakkaamiseen sekä tuotteiden valmistamiseen liittyy monta näkökulmaa, joita kaikkia pyritään edistämään. 
 

DAVA Foods keskittyy seuraaviin vastuullisuustavoitteisiin

Box 1/6 -3. Terveys ja hyvinvointi

Terveys ja hyvinvointi

DAVA Foods tarjoaa ravintorikkaita kananmunatuotteita, kehittää uusia vaihtoehtoja sekä jakaa hyödyllistä tietoa ravinnosta.

Box 2/6 - 4. Laadukas koulutus

Koulutus

Tuemme esikouluprojektia Moshissa, Tansaniassa. Tuemme mm. opettajien koulutusta ja tarjoamme säännöllisiä muna-aterioita.

Box 3/6 - 7. Edullinen ja puhdas energia

Energia

Optimoimme kuljetuksia, tuotantoa ja valmistusprosesseja energian säästämiseksi. 

Box 4/6 - 12. Vastuullinen kulutus ja tuotanto

Vastuullinen tuotanto ja kulutus

Minimoimme hävikkiä ja käytämme kierrätettäviä pakkausmateriaaleja. Kananmunien kuoret jatkokäytetään 100%:sesti. Vähennämme veden ja energian käyttöä.

Box 5/6 - 13. Hiilijalanjälki

Ilmastoteot

Vähennämme hiilijalanjälkeämme ja pyrimme hiilineutraaliuteen viimeistään vuonna 2050.

Box 6/6 - 15. Luonnon monimuotoisuus

Luonnon monimuotoisuus

Kehitämme tuottajiemme kanssa kananmunatuotannon vastuullisuutta ja tuemme häkittömyyteen siirtymistä. Pyrimme kasvattamaan ulko- ja luomakananmunien osuutta. 

17 TAVOITETTA MAAILMAN MUUTTAMISEKSI

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet kutsuvat kaikki maat osallistumaan yhteisiin toimenpiteisiin maapallomme suojelemiseksi ja yhteisen hyvinvointimme tueksi.

Näkemyksenä on, että köyhyyden poistaminen on yhteydessä talouden kasvuun. Siksi on nostettu esiin monia sosiaalisia tarpeita, kuten terveys, työllisyys ja koulutus. Samalla työskennellään ilmastonmuutosta vastaan ja suojellaan ympäristöämme useista näkökulmista.

Picture