Näin onnistut majoneesin valmistuksessa

Majoneesin valmistuksessa tärkeintä on, että tuotteet ovat saman lämpöisiä, muutoin emulsio ei onnistu, vaan juoksettuu. 

Lyrical picture - 2/2

Raaka-aineet:

1 kananmuna
2,5 dl rypsiöljyä
1 tl sinappia
1 tl etikkaa valko- tai punaviinietikkaa
½ tl suolaa

Tee näin:

Riko muna ja laita keltuainen, sinappi ja suola kulhon pohjalle. Vatkaa käsi- tai sähkövatkaimella ja valuta öljy varovasti niin, että seos alkaa saostua. Mausta.

Majoneesia voi maustaa monin tavoin, esim broilerille lisää majoneesiin rakuunaa, valkosipulia, sokeria ja mustapippuria sekä currya.

Juoksettuneen majoneesin voi korjata, kun ottaa uuden pohjan, eli keltuaisen, sinapin ja suolan. Siihen kun valuttaa varovasti juoksettuneen seoksen, niin se saostuu.