Munakokkelin valmistaminen munamassasta
Lapin keittiömestareiden puheenjohtaja Petri Selander vinkkaa, miten munakokkelin valmistusta voi helpottaa valmiilla munamassalla.
”Oikeaoppisestihan munakokkeli valmistetaan paistinpannulla tai laakeassa kattilassa useasti sekoittaen, ei kuitenkaan vispilällä vatkaten. Myös mikroaaltouunissa voi vei tehdä muutaman annoksen todella näppärästi. Isoissa keittiöissä aamupalatoiminnassa tämä on kuitenkin mahdoton tehtävä, varsinkin kun munakokkelia saattaa mennä aamussa 45 kg.”
Selander kertoo valmiin massan olevan tässä tapauksessa erittäin käyttökelpoista ja kustannustehokasta.
”Valmista munamassaa käytettäessä on muistettava, että massaa ei pidetä uunissa koko valmistusaikaa sekoittamatta. Jos valmistusaika on esim. n. 12 min, kannattaa massaa sekoittaa esim. 4 minuutin välein varovasti vispilällä. Näin kokkelista tulee kuohkeaa.”
Kaikista helpoin vaihtoehto on valmistaa munakokkeli valmiista munakokkelimassasta.