Kasvislasagne

Lyrical picture - 2/2
Ohje neljälle hengelle.
 
TARVITSET:
 
Lasagnekastike
1 pussi No Beef -kasviproteiinimurua
(pussillisen esivalmisteluun 3 rkl öljyä ja 2 dl vettä)
Öljyä, paistamiseen
2 sipulia, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, puristettuna
3 porkkanaa raastettuna
1 pieni paprika, hienonnettuna
250 g herkkusieniä
2 tölkkiä tomaattimurskaa
2 dl punaviiniä
2 rkl paprikajauhetta
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
Suolaa
Pippuria
 
Béchamel-kastike
40 g voita
60 g jauhoja
8 dl maitoa
Muskottipähkinää
Suolaa
Pippuria
 
Lasagne
1 pakkaus lasagnelevyjä
200-400 g juustoraastetta (esim. mozzarellaa).
 
Vinkki! Jos haluat tehdä vegaanisen lasagnen, vaihda voi, maito ja juusto vegaanisiin vaihtoehtoihin.
TEE NÄIN:
 

Lasagnekastike

  1. Esivalmistelu: Sekoita No Beef -pakkauksen maustepussin sisältö kulhossa veden ja öljyn kanssa. Lisää kasviproteiini ja sekoita. Anna turvota 10-15 minuuttia sekoitellen aina välillä. 
  2. Laita kattilaan öljyä. Kuullota sipulia ja valkosipulia, kunnes ne ovat läpikuultavia.
  3. Lisää porkkanat, paprika sekä sienet ja paista kaikkea muutama minuutti.
  4. Lisää sitten No Beef kattilaan ja sekoita kasvisten joukkoon. Paista muutama minuutti ennen nesteen lisäämistä.  
  5. Lisää tomaattimurska, sekoita ja lisää sitten punaviini ja sekoita, minkä jälkeen lisää paprikajauhe, basilika ja oregano. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Anna kastikkeen hautua ilman kantta noin puoli tuntia, jotta maku imeytyy. Valmista sillä välin bechamel-kastike.


Béchamel-kastike

  1. Sulata voi korkealla lämmöllä - älä anna sen ruskistua.
  2. Lisää jauhot ja sekoita ne perusteellisesti voin kanssa.
  3. Lisää maitoa vähän kerrallaan tasaisen kastikkeen aikaansaamiseksi. Kun kaikki maito on lisätty, keitä kastiketta perusteellisesti muutaman minuutin ajan jatkuvasti sekoittaen keskilämmöllä.
  4. Raasta muskottipähkinää kastikkeeseen ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lasagne

  1. Rakenna lasagne siten, että laita ensin lasagnekastiketta lautasen pohjalle, lisää sitten bechamel-kastike sekä halutessasi hiukan juustoraastetta ja lopuksi lasagnelevyjä, jotka peittävät koko kastikekerroksen.
  2. Toista 1-2 kertaa lisää riippuen siitä, kuinka monta kerrosta haluat, ja kunnes astia on täynnä.
  3. Älä laita lasagnelevyjä viimeisen kerroksen päälle. Sen sijaan laita lasagnen päälle reilusti juustoraastetta. 
  4. Aseta uuni 200 °C:n kiertoilmaan ja laita lasagne uuniin. Paista lasagnea 40-45 minuuttia, kunnes levyt ovat kypsiä.