Kasvislasagne
%2fFiiliskuvat+tuotteista%2fNo+reseptikuvat%2fKasvislasagne_No_Beef.jpg&x=32&y=-6|/Admin/Public/GetImage.ashx?width=2480&height=1900&crop=5&Compression=75&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f4_DAVA+Foods+Finland%2fKuvat+DAVA+Foods+Suomi%2fTuotteet+(Product+Range)%2fFiiliskuvat+tuotteista%2fNo+reseptikuvat%2fKasvislasagne_No_Beef.jpg&x=32&y=-6)
Ohje neljälle hengelle.
TARVITSET:
Lasagnekastike
1 pussi No Beef -kasviproteiinimurua
(pussillisen esivalmisteluun 3 rkl öljyä ja 2 dl vettä)
(pussillisen esivalmisteluun 3 rkl öljyä ja 2 dl vettä)
Öljyä, paistamiseen
2 sipulia, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, puristettuna
3 porkkanaa raastettuna
1 pieni paprika, hienonnettuna
250 g herkkusieniä
2 tölkkiä tomaattimurskaa
2 dl punaviiniä
2 rkl paprikajauhetta
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
Suolaa
Pippuria
Béchamel-kastike
40 g voita
60 g jauhoja
8 dl maitoa
Muskottipähkinää
Suolaa
Pippuria
Lasagne
1 pakkaus lasagnelevyjä
200-400 g juustoraastetta (esim. mozzarellaa).
Vinkki! Jos haluat tehdä vegaanisen lasagnen, vaihda voi, maito ja juusto vegaanisiin vaihtoehtoihin.
TEE NÄIN:
Lasagnekastike
- Esivalmistelu: Sekoita No Beef -pakkauksen maustepussin sisältö kulhossa veden ja öljyn kanssa. Lisää kasviproteiini ja sekoita. Anna turvota 10-15 minuuttia sekoitellen aina välillä.
- Laita kattilaan öljyä. Kuullota sipulia ja valkosipulia, kunnes ne ovat läpikuultavia.
- Lisää porkkanat, paprika sekä sienet ja paista kaikkea muutama minuutti.
- Lisää sitten No Beef kattilaan ja sekoita kasvisten joukkoon. Paista muutama minuutti ennen nesteen lisäämistä.
- Lisää tomaattimurska, sekoita ja lisää sitten punaviini ja sekoita, minkä jälkeen lisää paprikajauhe, basilika ja oregano. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Anna kastikkeen hautua ilman kantta noin puoli tuntia, jotta maku imeytyy. Valmista sillä välin bechamel-kastike.
Béchamel-kastike
- Sulata voi korkealla lämmöllä - älä anna sen ruskistua.
- Lisää jauhot ja sekoita ne perusteellisesti voin kanssa.
- Lisää maitoa vähän kerrallaan tasaisen kastikkeen aikaansaamiseksi. Kun kaikki maito on lisätty, keitä kastiketta perusteellisesti muutaman minuutin ajan jatkuvasti sekoittaen keskilämmöllä.
- Raasta muskottipähkinää kastikkeeseen ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lasagne
- Rakenna lasagne siten, että laita ensin lasagnekastiketta lautasen pohjalle, lisää sitten bechamel-kastike sekä halutessasi hiukan juustoraastetta ja lopuksi lasagnelevyjä, jotka peittävät koko kastikekerroksen.
- Toista 1-2 kertaa lisää riippuen siitä, kuinka monta kerrosta haluat, ja kunnes astia on täynnä.
- Älä laita lasagnelevyjä viimeisen kerroksen päälle. Sen sijaan laita lasagnen päälle reilusti juustoraastetta.
- Aseta uuni 200 °C:n kiertoilmaan ja laita lasagne uuniin. Paista lasagnea 40-45 minuuttia, kunnes levyt ovat kypsiä.