Fajitakeitto

Lyrical picture

Ohje neljälle hengelle.

Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 50 min
(vegaaninen, pähkinätön)

TARVITSET:

1 pss No chicken fajitaa
(pussillisen esivalmisteluun 3 rkl öljyä ja 2 dl vettä)
½ dl rypsiöljyä
3 rkl rypsiöljyä
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 chili siemenet poistettuna ja hienonnettuna
1 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianterinsiementä
2 tomaattia paloiteltuna
4 perunaa paloiteltuna
7 dl kasvislientä
1 prk (300 g) säilöttyä paahdettua paprikaa suikaloituna
1 pkt (200 g) säilöttyjä kikherneitä valutettuna
1–2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
½ ruukku korianteria hienonnettuna
½ ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna

TEE NÄIN:
 
  1. Esivalmistelu: Sekoita No Chicken Fajita -pakkauksen maustepussin sisältö kulhossa veden ja öljyn kanssa. Lisää kasviproteiini ja sekoita. Anna turvota 10-15 minuuttia sekoitellen aina välillä. 
  2. Kuumenna paistipannu kuumaksi ja kumoa pakkauksen sisältö pannulle. Paista kunnes neste on haihtunut ja lisää sen jälkeen pannulle ½ dl rypsiöljyä. Jätä paistetut suikaleet sivuun odottamaan.
  3. Kuumenna 3 rkl rypsiöljyä kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia, chiliä ja mausteita noin 2–3 minuutin ajan. Lisää joukkoon tomaatit sekä perunat ja kuullota vielä noin minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan, kunnes perunat ovat kypsyneet.
  4. Lisää joukkoon paistetut No chicken fajita -suikaleet, paprikasuikaleet ja kikherneet. Anna hautua muutaman minuutin ajan ja lisää joukkoon suola, pippuri sekä hienonnetut yrtit.
  5. Tarjoile mausteinen fajitakeitto nachojen ja kaura fraichen kanssa.