Paistettua riisiä ja kananmunaa 

Keittiömestari Markku Ojalan reseptillä valmistat herkullista paistettua riisiä kananmunalla.
Lyrical picture - 2/2

Tarvitset:

2 rkl rypsiöljyä
2 kpl kananmunaa
2 dl keitettyä riisiä
1 dl herneitä
2 rkl soijaa
2 rkl seesamöljyä
1 kevätsipuli, hienonnettuna

Tee näin:
 
  1. Hienonna kevätsipuli hienoksi

  2. Lämmitä wok-pannu liedellä kuumaksi

  3. Lisää puolet öljystä, kun öljy alkaa savuta, odota muutama sekunti ja riko sitten munat.  

  4. Pyörittele kananmunia ympäriinsä, mutta älä riko keltuaisia ​​ennen kuin valkuainen alkaa kypsyä. Kun tämä tapahtuu, murskaa keltuaiset ja sekoita keskenään.

  5. Siirrä munat wokin takaosaan ja lisää loput öljystä.

  6. Lisää riisi joukkoon ja kuumenna nopeasti. Sekoita kananmunan kanssa tasaiseksi ja kaada sitten herneet joukkoon.

  7. Ripottele päälle kevyesti soijakastiketta, sekoita ja lisää muutama tippa seesamiöljyä ja sekoita kevätsipuli joukkoon.