Paistettua riisiä ja kananmunaa
Keittiömestari Markku Ojalan reseptillä valmistat herkullista paistettua riisiä kananmunalla.
![Lyrical picture - 2/2](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=1240&height=950&crop=5&Compression=75&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f4_DAVA+Foods+Finland%2fKuvat+DAVA+Foods+Suomi%2fMunatietoa+-+kuvat%2fReseptit+FS%2fValkoisia+munia-1240x263.jpg&|/Admin/Public/GetImage.ashx?width=2480&height=1900&crop=5&Compression=75&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f4_DAVA+Foods+Finland%2fKuvat+DAVA+Foods+Suomi%2fMunatietoa+-+kuvat%2fReseptit+FS%2fValkoisia+munia-1240x263.jpg&)
Tarvitset:
2 rkl rypsiöljyä
2 kpl kananmunaa
2 dl keitettyä riisiä
1 dl herneitä
2 rkl soijaa
2 rkl seesamöljyä
1 kevätsipuli, hienonnettuna
Tee näin:
-
Hienonna kevätsipuli hienoksi
-
Lämmitä wok-pannu liedellä kuumaksi
-
Lisää puolet öljystä, kun öljy alkaa savuta, odota muutama sekunti ja riko sitten munat.
-
Pyörittele kananmunia ympäriinsä, mutta älä riko keltuaisia ennen kuin valkuainen alkaa kypsyä. Kun tämä tapahtuu, murskaa keltuaiset ja sekoita keskenään.
-
Siirrä munat wokin takaosaan ja lisää loput öljystä.
-
Lisää riisi joukkoon ja kuumenna nopeasti. Sekoita kananmunan kanssa tasaiseksi ja kaada sitten herneet joukkoon.
-
Ripottele päälle kevyesti soijakastiketta, sekoita ja lisää muutama tippa seesamiöljyä ja sekoita kevätsipuli joukkoon.