Paistettua riisiä ja kananmunaa
Keittiömestari Markku Ojalan reseptillä valmistat herkullista paistettua riisiä kananmunalla.
Tarvitset:
2 rkl rypsiöljyä
2 kpl kananmunaa
2 dl keitettyä riisiä
1 dl herneitä
2 rkl soijaa
2 rkl seesamöljyä
1 kevätsipuli, hienonnettuna
Tee näin:
-
Hienonna kevätsipuli hienoksi
-
Lämmitä wok-pannu liedellä kuumaksi
-
Lisää puolet öljystä, kun öljy alkaa savuta, odota muutama sekunti ja riko sitten munat.
-
Pyörittele kananmunia ympäriinsä, mutta älä riko keltuaisia ennen kuin valkuainen alkaa kypsyä. Kun tämä tapahtuu, murskaa keltuaiset ja sekoita keskenään.
-
Siirrä munat wokin takaosaan ja lisää loput öljystä.
-
Lisää riisi joukkoon ja kuumenna nopeasti. Sekoita kananmunan kanssa tasaiseksi ja kaada sitten herneet joukkoon.
-
Ripottele päälle kevyesti soijakastiketta, sekoita ja lisää muutama tippa seesamiöljyä ja sekoita kevätsipuli joukkoon.