Mignon-munissa on aidot, suomalaiset kananmunankuoret

Moni on varmasti aprikoinut, miten Fazerin Mignon-munien kuoret päätyvät herkullisen sisuksensa ympärille? Ovatko ne aitoa kananmunan kuorta? Kyllä ovat.

Mignon-kuorten matka alkaa suomalaisilta perhetiloilta, joilta kananmunat tulevat DAVA Foodsin pakkaamolle Kaarinaan, Varsinais-Suomeen. Mignon-munia varten valitaan vain tietyn kokoisia ja painoisia munia, jotta herkku on kuluttajalle asti aina samankokoinen. Lisäksi munien tulee olla laadultaan ensiluokkaisia, tasapintaisia ja -värisiä.

Munankuoret valmistellaan DAVA:lla täysin käsityönä ja se vaatii monta työvaihetta ja paljon sorminäppäryyttä. Ensin munaan porataan 10-12 millimetrin kokoinen reikä ja sisus tyhjennetään. Munamassa käytetään muihin pastöroitaviin tuotteisiin. Seuraavaksi munasta irrotetaan kalvo reiän ympäriltä, minkä jälkeen kuori pestään, sekä ulko- että sisäpuolelta. Tämän jälkeen kuoret asetellaan kuivumaan reikä ylöspäin ja viedään yöksi lämpöhuoneeseen. Kuivumisen jälkeen kuoret tarkastetaan ja pakataan huolellisesti. Kuoret lähetetään Fazerille Vantaalle. Munankuoria valmistellaan ympäri vuoden, jotta niitä riittää pääsiäiseksi tarpeeksi paljon. Kuoria tehdään vuosittain noin 1,6 miljoonaa eli noin 23 rekallista.

Mignon-munia on valmistettu jo vuodesta 1896. Katso myös, miten munat valmistetaan Fazerin tehtaalla:

Mignon-pupu ja 12 muuta ihmeellistä asiaa pääsiäisen klassikkoherkusta - Fazer

Picture