Laatu ja turvallisuus


Kananmunamme ja munatuotteemme ovat käyneet läpi tarkan laadunvalvonnan ja ovat helposti jäljitettävissä aina munia tuottaneelle tilalle asti. Kaikki myymämme kuorikananmunat ovat kotimaisia. Suomalaiset kananmunat ovat salmonellavapaita, joten niitä voi turvallisesti nauttia myös raakana.

Pakkaamossa munat lajitellaan laadun ja koon mukaan

Perhetiloilta munat saapuvat pakkaamoihimme Kaarinaan ja Närpiöön. Niissä munat lajitellaan koon ja laadun mukaan niin, että kuorimunapakkauksiimme päätyvät kuoreltaan kaikista tasalaatuisimmat ja kestävimmät munat. Muut munat käytetään munajalosteisiin ja hävikki on erittäin pientä. Myös kuoret käytetään hyödyksi mm. lannoitteisiin ja rehuun.

Picture

DAVA Foodsin pakkaamolla valmistellaan myös kuoret suomalaisiin pääsiäisklassikoihin, Mignon-muniin. Erikoisosaamista vaativa tarkka työ tehdään täysin käsityönä. Munista valitaan juuri oikeanlaiset tiukoilla kriteereillä ja porataan niihin reikä täyttöä varten. Munat pestään ja kuivataan huolellisesti, minkä jälkeen ne lähtevät Fazerille täytettäväksi ja pakattavaksi. Ylimääräinen munamassa käytetään muihin munatuotteisiin, kuten munamassoihin

Elintarviketurvallisuus ja valvonta

DAVA Foodsin ja kananmunien sopimustuottajien kesken määritellään kaikki tuotantoon liittyvät asiat sopimuksin ja niitä valvotaan säännöllisesti. Sopimustuotantotiloilla suoritetaan säännölliset katselmukset ja uusilla sopimustuotantotiloilla ne tehdään aina myös ennen tuotannon aloittamista.

DAVA Foods Finland Oy oli ensimmäinen kananmuna-alan yritys, jolle on myönnetty GFSI-standardin mukainen FSSC 22000 elintarviketurvallisuussertifikaatti. Lisäksi pakkaamon  ja jalostetuotannon riskienhallintaa ylläpidetään Haccp-järjestelmällä ja tuloksia arvioidaan säännöllisesti. Hygieniaa ylläpidetään jatkuvalla koulutuksella sekä selkeillä ohjeilla esim. vierailijoille.

Kananmunat ovat hyvin tarkkaan jäljitettävissä. Jäljitettävyydestä voit lukea lisää täältä.