Tikka Masala kasvis

Lyrical picture - 2/2
Ohje neljälle hengelle.
 
TARVITSET:
 
Marinointiin
1 pussi DAVA No Chicken -kasviproteiinipaloja
(pussillisen esivalmisteluun 3 rkl öljyä ja 2 dl vettä)
400 g kreikkalaista jogurttia, tavallista tai vegaanista jogurttia.
1 rkl inkivääriä, raastettua
3 valkosipulinkynttä, puristettu
3 tl garam masalaa
1 tl jauhettua chiliä
2 tl kurkumaa
4 rkl sitruunamehua
Suolaa
Pippuria
 
Kastike
Öljyä paistamiseen
2 sipulia, hienonnettu
3 valkosipulinkynttä, puristettu
1 rkl inkivääriä, raastettua
75 g manteleita, hienonnettu
140 g tomaattimurskaa
2 dl vettä
2 tl kurkumaa
2 dl tavallista tai vegaanista kermaa
Suolaa
Pippuria
 
Tarjoiluun
160 g riisiä
140 g kvinoaa
Tuoretta korianteria, karkeasti hienonnettuna
TEE NÄIN:
 
Marinadi
  1. Esivalmistelu: Sekoita No Chicken -pakkauksen maustepussin sisältö kulhossa veden ja öljyn kanssa. Lisää kasviproteiini ja sekoita. Anna turvota 10-15 minuuttia sekoitellen aina välillä. 
  2. Laita kreikkalainen jogurtti kulhoon. Lisää inkivääri, valkosipuli, garam masala, chili, kurkuma ja sitruunamehu ja sekoita marinadiksi.
  3. Lisää suolaa ja pippuria, mutta ole varovainen suolan määrän kanssa, sillä No Chickenin palat ovat jo valmiiksi suolattuja.
  4. Sekoita No Chicken -palat marinadiin ja anna marinoitua vähintään 1 tunti jääkaapissa.


Kastike

  1. Laita kattilaan öljyä. Kuullota sipulia ja valkosipulia. Kun sipulit ovat läpikuultavia, lisää inkivääri ja kuullota kevyesti.
  2. Lisää mantelit, kurkuma, tomaattipyree ja vesi ja sekoita huolellisesti sipuliin ja inkivääriin. 
  3. Lisää No Chicken -kanapalat ja koko marinadi kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehua ja anna kiehua 5-10 minuuttia. Keitä sillä välin riisi ja kvinoa - noudata pakkauksen ohjeita. Sekoita ne keittämisen jälkeen.
  4. Lisää kerma Tikka Masala -kastikkeeseen ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos kastike on liian vahvaa, voit lisätä tarpeen mukaan pari teelusikallista sokeria.
     
  5. Tarjoa quinoan ja riisin kanssa ja lisää päälle tuoretta korianteria.