Tikka Masala kasvis
Ohje neljälle hengelle.
TARVITSET:
Marinointiin
1 pussi DAVA No Chicken -kasviproteiinipaloja
(pussillisen esivalmisteluun 3 rkl öljyä ja 2 dl vettä)
(pussillisen esivalmisteluun 3 rkl öljyä ja 2 dl vettä)
400 g kreikkalaista jogurttia, tavallista tai vegaanista jogurttia.
1 rkl inkivääriä, raastettua
3 valkosipulinkynttä, puristettu
3 tl garam masalaa
1 tl jauhettua chiliä
2 tl kurkumaa
4 rkl sitruunamehua
Suolaa
Pippuria
Kastike
Öljyä paistamiseen
2 sipulia, hienonnettu
3 valkosipulinkynttä, puristettu
1 rkl inkivääriä, raastettua
75 g manteleita, hienonnettu
140 g tomaattimurskaa
2 dl vettä
2 tl kurkumaa
2 dl tavallista tai vegaanista kermaa
Suolaa
Pippuria
Tarjoiluun
160 g riisiä
140 g kvinoaa
Tuoretta korianteria, karkeasti hienonnettuna
TEE NÄIN:
Marinadi
- Esivalmistelu: Sekoita No Chicken -pakkauksen maustepussin sisältö kulhossa veden ja öljyn kanssa. Lisää kasviproteiini ja sekoita. Anna turvota 10-15 minuuttia sekoitellen aina välillä.
- Laita kreikkalainen jogurtti kulhoon. Lisää inkivääri, valkosipuli, garam masala, chili, kurkuma ja sitruunamehu ja sekoita marinadiksi.
- Lisää suolaa ja pippuria, mutta ole varovainen suolan määrän kanssa, sillä No Chickenin palat ovat jo valmiiksi suolattuja.
- Sekoita No Chicken -palat marinadiin ja anna marinoitua vähintään 1 tunti jääkaapissa.
Kastike
- Laita kattilaan öljyä. Kuullota sipulia ja valkosipulia. Kun sipulit ovat läpikuultavia, lisää inkivääri ja kuullota kevyesti.
- Lisää mantelit, kurkuma, tomaattipyree ja vesi ja sekoita huolellisesti sipuliin ja inkivääriin.
- Lisää No Chicken -kanapalat ja koko marinadi kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehua ja anna kiehua 5-10 minuuttia. Keitä sillä välin riisi ja kvinoa - noudata pakkauksen ohjeita. Sekoita ne keittämisen jälkeen.
- Lisää kerma Tikka Masala -kastikkeeseen ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos kastike on liian vahvaa, voit lisätä tarpeen mukaan pari teelusikallista sokeria.
- Tarjoa quinoan ja riisin kanssa ja lisää päälle tuoretta korianteria.