Munamassoilla tasalaatuinen lopputulos
Pannacotta tai uunimunakas entistä helpommin
Munamassat ovat hyvin monikäyttöisiä. Kokomunamassaa voi käyttää niin leivonnassa, munakkaissa kuin leivityksessäkin eli kaikessa missä kanamunien rakenne sekoitetaan. Vaikka paistettua kanamunaa häränsilmällä ei kokomunamassasta saa aikaiseksi, omanlaisen version voi kuitenkin tehdä stanssin avulla valkuaismassasta ja keltuaismassasta.
Keittiömestari Teemu Kotiniemi vinkkaa: ”Valmis munamassa soveltuu moneen eri työvaiheeseen niin koti- kuin ammattilaiskeittiössäkin. Esimerkkeinä vaikka suffle, pannacotta, erikaltaiset murekemassat ja uunimunakkaat.”
Munamassojen käyttäminen vähentää myös hävikkiä vähintäänkin kuorten osalta. DAVA Foodsin massoissa käytettävien munien kuoret käytetään 100%:sesti hyödyksi lannoitteisiin ja rehuihin, missä niiden ominaisuudet tulee hyvin hyödynnettyä.Munamassoja löytyy sekä pakasteena ja tuoreena ilman lisäaineita että tuoreena pidemmällä säilyvyydellä (Long Life). Myös tuotantomuodoissa on valinnanvaraa. Valittavana on virikemunista, vapaan kanan eli lattiakanojen tai luomukanojen munista valmistettuja massoja eri pakkauskoissa.