Munamisokeitto
Munamassa tekee misokeitosta tuhdimman.
![Lyrical picture - 2/2](/Admin/Public/GetImage.ashx?width=1240&height=950&crop=5&Compression=75&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f4_DAVA+Foods+Finland%2fKuvat+DAVA+Foods+Suomi%2fMunatietoa+-+kuvat%2fReseptit+FS%2fMunamisokeitto+leve%c3%a4.jpg&|/Admin/Public/GetImage.ashx?width=2480&height=1900&crop=5&Compression=75&DoNotUpscale=true&image=%2fFiles%2fImages%2f4_DAVA+Foods+Finland%2fKuvat+DAVA+Foods+Suomi%2fMunatietoa+-+kuvat%2fReseptit+FS%2fMunamisokeitto+leve%c3%a4.jpg&)
Annoskoko: 350 ml
Annosmäärä: 4
Tarvitset:
1 l vettä
30 ml (2 rkl) vaalea misotahnaa
30 ml (2 rkl) soijakastiketta
15 ml (1 rkl) tuoretta inkivääriä raasteena tai 5 ml (1 tl) inkivääritahnaa
1 kpl porkkana ohuina viipaleina
5 g kuivattua merilevää
3 dl DAVA Foods Vapaa kananmunamassa (tai 6 kpl Kultamuna Vapaa kananmunia)
50 g kevätsipulia hienonnettuna
Tee näin:
- Lisää veteen misotahna, soijakastike, inkivääri ja porkkanaviipaleet.
- Anna kiehua muuta minuutti niin että porkkana on napsakan kypsä.
- Lisää merilevä.
- Vatkaa munamassa joukkoon ohuena norona niin että liemi kiehuu rauhallisesti koko ajan sekoittaen.
- Anna kiehua pieni hetki. Ota pois levyltä ja lisää kevätsipuli.
- Anna keiton levätä hetki ennen tarjoilua.