Kananmunajalosteet tuovat tehokkuutta teollisuuteen

Kananmunaa tarvitaan ruokateollisuudessa moneen tuotteeseen. Heti käyttövalmiit ja hygieeniset kananmunajalosteet säästävät aikaa, tilaa ja kustannuksia, kun yksittäisiä kananmunia ei tarvitse käsitellä. Hävikin hallinta on helpompaa ja kananmunan käyttäminen monin tavoin vaivattomampaa.

Monipuolinen raaka-aine tuotekehitykseen

Kananmunan ominaisuudet ruoanlaitossa ja leivonnassa ovat erinomaiset. Vatkatessa kananmunan proteiineihin sitoutuu ilmaa, jolloin muodostuu kestävä vaahto, joka tekee leivonnaisista kuohkeita. Kuumennettaessa se sitoo runsaasti nestettä ja samalla kiinnittää muita raaka-aineita yhteen. Kananmuna tuo myös väriä ja kiiltoa leivonnaisiin.

Lyrical picture - 2/2

Erilliset valkuais- ja keltuaistuotteet mahdollistavat myös uudenlaisten tuotteiden kehittelyn. Esimerkiksi valkuaisesta saa tuotteisiin helposti lisää proteiinia lisäämättä merkittävästi energiasisältöä. Keltuaisessa on runsaasti useita vitamiineja ja kivennäisaineita. Lisäksi se toimii emulgaattorina esimerkiksi majoneeseissa, joissa pitää sekoittaa toisiinsa nestettä ja öljyä. Emulgaattori alentaa kahden erilaisen olomuodon välistä pintajännitystä, jolloin ne sekoittuvat paremmin.

Valikoimaamme kuuluu myös laadukas, raffinoitu eli puhdistettu rapsiöljy. Öljyn valmistuksessa ei ole käytetty kemikaaleja. Rapsiöljyssä on runsaasti omega-3 -rasvahappoja ja E-vitamiineja.

DAVA Foods 
Keltuaismassa 5 kg

DAVA Foods
Valkuaismassa 5 kg

DAVA Foods
Kananmunamassa 10 kg

DAVA Foods Kananmunamassa kontissa 500 ja 1000 kg

DAVA Foods Vapaa kananmunamassa 5 kg

DAVA Foods Vapaa kananmunamassa 10 kg

Olivia rapsiöljy
1000 L

Olivia rapsiöljy
5 L

Olivia friteerausöljy
5 L