Kananmunajalosteet tuovat tehokkuutta teollisuuteen
Kananmunaa tarvitaan ruokateollisuudessa moneen tuotteeseen. Heti käyttövalmiit ja hygieeniset kananmunajalosteet säästävät aikaa, tilaa ja kustannuksia, kun yksittäisiä kananmunia ei tarvitse käsitellä. Hävikin hallinta on helpompaa ja kananmunan käyttäminen monin tavoin vaivattomampaa.
Monipuolinen raaka-aine tuotekehitykseen
Kananmunan ominaisuudet ruoanlaitossa ja leivonnassa ovat erinomaiset. Vatkatessa kananmunan proteiineihin sitoutuu ilmaa, jolloin muodostuu kestävä vaahto, joka tekee leivonnaisista kuohkeita. Kuumennettaessa se sitoo runsaasti nestettä ja samalla kiinnittää muita raaka-aineita yhteen. Kananmuna tuo myös väriä ja kiiltoa leivonnaisiin.
Erilliset valkuais- ja keltuaistuotteet mahdollistavat myös uudenlaisten tuotteiden kehittelyn. Esimerkiksi valkuaisesta saa tuotteisiin helposti lisää proteiinia lisäämättä merkittävästi energiasisältöä. Keltuaisessa on runsaasti useita vitamiineja ja kivennäisaineita. Lisäksi se toimii emulgaattorina esimerkiksi majoneeseissa, joissa pitää sekoittaa toisiinsa nestettä ja öljyä. Emulgaattori alentaa kahden erilaisen olomuodon välistä pintajännitystä, jolloin ne sekoittuvat paremmin.
Valikoimaamme kuuluu myös laadukas, raffinoitu eli puhdistettu rapsiöljy. Öljyn valmistuksessa ei ole käytetty kemikaaleja. Rapsiöljyssä on runsaasti omega-3 -rasvahappoja ja E-vitamiineja.