Rigatoni pastavuoka
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 1 h 15 min
(pähkinätön, lihaton, kalaton)
1 pss No beef -kasviproteiinia
(pussillisen esivalmisteluun 3 rkl öljyä ja 2 dl vettä)
½ dl rypsiöljyä
1 pkt rigatoni-pastaa
3 rkl oliiviöljyä
2 pientä sipulia hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 iso porkkana hienonnettuna tai raastettuna
3 rkl tomaattipyreetä
2 dl punaviiniä
2 prk säilöttyjä tomaatteja tomaattimehussa
2 tl rouhittua mustapippuria
1–2 rkl tummaa sokeria
2 tl suolaa
1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
20 basilikan lehteä hienonnettuna
1 pkt (200 g) mozzarellajuustoa
30 g pala parmesaanijuustoa raastettuna
10 basilikan lehteä koristeluun
- Esivalmistelu: Sekoita No Beef Taco -pakkauksen maustepussin sisältö kulhossa veden ja öljyn kanssa. Lisää kasviproteiini ja sekoita. Anna turvota 10-15 minuuttia sekoitellen aina välillä.
-
Kuumenna paistipannu kuumaksi ja kumoa No Beef Taco seos pannulle. Paista, kunnes neste on haihtunut ja lisää sen jälkeen pannulle ½ dl rypsiöljyä. Jätä paistettu rouhe sivuun odottamaan.
-
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä pasta juoksevan kylmän veden alla.
-
Kuumenna oliiviöljy pannussa ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota noin 3 minuutin ajan. Lisää joukkoon tomaattipyree ja jatka kuullottamista vielä noin 2 minuuttia.
-
Lisää punaviini ja keitä kunnes neste on lähes haihtunut. Murskaa säilötyt tomaatit käsin tai haarukalla ja lisää pannulle. Keitä kastiketta noin 30 minuutin ajan.
-
Lisää joukkoon paistettu No beef -rouhe, mustapippuri, sokeri, suola, balsamiviinietikka ja basilikan lehdet.
-
Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita valmis kastike ja pasta sekaisin ja siirrä uunivuokaan. Revi päälle mozzarellajuustoa ja levitä lopuksi vielä pinnalle parmesaaniraastetta. Kypsennä uunissa noin 15 minuutin ajan kunnes juusto on sulanut.
-
Koristele valmis rigatoni pastavuoka basilikan lehdillä.