Puoliksi kotimainen, puoliksi kansainvälinen

DAVA Foods Finland Oy:n omistavat puoliksi suomalainen Munakunta ja DAVA Foods -konserni, joka on Itämeren alueella toimiva kananmuna-alan konserni.

Vahvaa osaamista maataloudesta

DAVA Foods Finlandin juuret ovat Munakunnan toiminnassa. Munakunta perustettiin lähes sata vuotta sitten tehostamaan jäsentilojensa tuottamien kananmunien markkinointia ja vientiä. Alussa sen nimi oli Vientikunta Muna. Historiansa aikana osuuskunta nousi pienten alueosuuskuntien keräilemien munien viejästä valtakunnan merkittävimmäksi pakkaamotoiminnan kehittäjäksi.

Nykyään Munakunta on ns. omistajaosuuskunta, jonka liiketoiminta on siirretty DAVA Foods Finlandille. Munakunta omistaa DAVA Foods Finlandin puoliksi tanskalaisen Dava Foods -konsernin kanssa. Dava Foods -konserni pakkaa ja markkinoi kananmunia useassa maassa sekä valmistaa ja myy myös erilaisia kasvipohjaisia tuotteita.

DAVA Foods -konserni kuuluu Danish Agroon, jossa on noin 5200 työntekijää ja jonka liikevaihto oli vuonna 2022 noin 7,8 miljardia euroa. Danish Agro -konserni toimii useilla maatalouden sektoreilla, kuten rehujen, lannoitteiden ja maatalouslaitteiden tuotannossa. Danish Agro -konserniin kuuluu myös Hankkija.