Kasvispasta "Bolognese"

Lyrical picture - 2/2
Ohje neljälle hengelle.
 
TARVITSET:

1 munakoiso
4 rkl oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen
3 salottisipulia, hienonnettu
2-4 valkosipulinkynttä, hienonnettu
350 g DAVA No Beef -kasviproteiinimurua 
(pussillisen esivalmisteluun 3 rkl öljyä ja 2 dl vettä)
1 kesäkurpitsa, pieniksi kuutioiksi leikattu.
1 punainen paprika, kuutioitu
Kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna.
2 dl punaviiniä
3 rkl tomaattipyrettä
1 tölkki tomaattimurskaa
1 tl paprikajauhe
Keitettyä spagettia
Päälle ripoteltavaksi parmesaania tai vegaanijuustoa.
TEE NÄIN:
 
  1. Laita uuni lämpiämään 200 °C:n asteeseen.
  2. Leikkaa munakoiso kahtia ja sivele molemmat puoliskot oliiviöljyllä. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista niitä uunissa kullanruskeiksi noin 25 minuuttia.
  3. Esivalmistele No Beef: Sekoita pakkauksen maustepussin sisältö kulhossa veden ja öljyn kanssa. Lisää kasviproteiini ja sekoita. Anna turvota 10-15 minuuttia sekoitellen aina välillä. Paista paloja pannulla keskilämmöllä 5-10 minuuttia.
  4. Kuullota salottisipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa muutaman minuutin ajan.
  5. Lisää No Beef ja sekoita sipulien joukkoon.
  6. Lisää kasvikset, sitten punaviini, tomaattipyre, tomaattimurska ja paprikajauhe. Lisää vettä, kunnes se peittää bolognesen.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna bolognesen hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Keitä sillä välin spagetti pakkauksen ohjeiden mukaan.
  8. Leikkaa paistettu munakoiso suupaloiksi ja sekoita ne varovasti bologneseen juuri ennen tarjoilua.
  9. Tarjoile bolognese vastakeitetyn spagetin kanssa. Voit lisätä päälle raastettua parmesaania tai vegaanijuustoa.