Keittiömestarit arvostavat laadukkaita kananmunia

Lapin keittiömestarit R.Y:n puheenjohtaja Petri Selander arvostaa erityisesti kananmunien kotimaisuutta ja tuoreutta. ”Laatumunan tunnistaa Joutsen-lipusta eli Hyvää Suomesta -merkistä. Suomessa tuotetut kananmunat ovat laadukkaita sekä varmasti tautivapaita. Kananmunan tuoreus on helppo havaita munia paistaessa. Tuore kananmuna ei leviä pannulle, vaan pysyy hyvin kasassa.”

DAVA Foodsin munat munitaan suomalaisten perheiden kotitiloilla. Kanat hoidetaan ammattitaidolla ja ne saavat ravinnossaan tarkkaan lasketun määrän oikeita ravintoaineita, mikä varmistaa munien korkealuokkaisuuden.

Tiloilta pakkaamolle saapuvat kananmunat lajitellaan aina laadun ja koon mukaan. Munista kestävimmät ja laadukkaimmat munat myydään kuorimunatuotteina ja muista valmistetaan esimerkiksi munamassoja.

Myös keittiömestari Teemu Kotiniemi valitsee mielellään laadukkaan kananmunan. ”Laadukas kananmuna on tuotettu lähellä ja pakattu kierrätettävään pakkausmateriaaliin. Munien valintaan vaikuttaa aina käyttötarkoitus. Luomumunan valitsen esimerkiksi juhlavampaan illallisbuffettiin.”

Lyrical picture
Lyrical picture