No Egg - vaihtoehto kananmunalle

No Egg on vegaaninen kananmunankorvike, joka valmistetaan kikherneistä. Sitä voidaan käyttää korvaamaan kananmunaa ruoanlaitossa ja leivonnassa, jossa se toimii sitovana ainesosana. Siitä voidaan myös valmistaa kananmunaton munakokkeli.
 
No Egg käy vegaaneille ja kaikille, jotka haluavat valita enemmän kasvipohjaisia tuotteita.
 
55 grammaa No Egg- tuotetta vastaa yhtä kananmunaa.
No Egg pullo - lyrical picture - 2/2

Sitruunakakku

Tarvitset

225 g margariinia
225 g sokeria
230 g No Egg -tuotetta (huonelämpötila)
190 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 sitruunan kuori hienoksi raastettuna

Kuorrutus

150 tomusokeria
1 sitruuna, mehu ja kuori
Ripottelua varten tomusokeria

Sitruunakakku kuva

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 160 °C:seen.
2. Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää No Egg samalla sekoittaen.
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.
4. Kääntele joukkoon sitruunankuori.
5. Kaada seos voideltuun 18 cm vuokaan. Paista kakkua noin 1 tunti. Tarkista kakun keskiosan kypsyys ennen kuin otat sen uunista.
6. Anna kakun levätä uunivuoassa 20 minuuttia ja kumoa kakku.


Kuorrutus:

Sekoita tomusokeri, sitruunankuori ja
sitruunamehu tasaiseksi kuorrutteeksi ja kaada se pussiin.
Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja koristele kakku sitruunakuorrutteella.
Ripottele päälle tomusokeria.