DAVA Foods siirtää kananmunien hinnannousun tuottajahintoihin

19. marraskuuta 2018

Heikon sadon ja rehukustannusten nousun takia kuluva syksy on ollut kananmunantuottajille erityisen vaikea. Ongelma ei koske vain kananmunantuotantoa, vaan koko maataloussektoria, eikä vain Suomessa, vaan koko Pohjois-Euroopassa.

Heikon sadon ja rehukustannusten nousun takia kuluva syksy on ollut kananmunantuottajille erityisen vaikea. Ongelma ei koske vain kananmunantuotantoa, vaan koko maataloussektoria, eikä vain Suomessa, vaan koko Pohjois-Euroopassa. Suomessa asiasta on käyty kiivastakin keskustelua pitkin syksyä, ja paine on ollut kovaan erityisesti kauppaa kohtaan, josta on leivottu maatalouden akuuttien vaikeuksien syntipukkia – vaikka se itse asiassa on ollut sää.

Kananmunien myyntihinnat nyt joka tapauksessa nousevat, ja sen myötä epäilemättä myös kuluttajahinnat, joissa näkyvä muutos lienee kuitenkin varsin marginaalinen, jotain senttejä paketilta.

Myyntihintojen korotusperusteena Dava on käyttänyt puhtaasti tuottajien kustannusnousua, jossa laskelmassa rehuviljan hinnannousun on arvioitu tällä satokaudella olevan keskimäärin 65-80 eur/tn. Tämä arvio on osoittautumassa melko lailla oikeaan osuvaksi.

Myyntihintojensa korotukset Dava siirtää täysimääräisesti tuottajahintoihin, samassa aikataulussa kuin missä myyntihintojen korotukset tulevat voimaan.

 

DAVA Foods Finland Oy:n puolesta

Miska Kuusela
CEO